МИСЛИМ „ЕКО“

 

В ICYNENE (HBS) сме убедени, че действията, насочени към опазване на околната среда, трябва да станат естествена част от нашето мислене. Разбира се, мисълта за чиста околната среда трябва да е водеща и при избора на топлоизолационна пяна. Ето защо, ние я произвеждаме енергийно-ефективно. Всеки варел от нашата пяна е направен от 3000 раздробени пластмасови бутилки с нулево въздействие върху озоновия слой и за нас е изключително удоволствие, когато клиентите ни благодарят не само за това КАК си вършим работата, но и за това КАКВО полагаме на техните стени и тавани.

За да подкрепим още повече околната среда, ние решихме да участваме активно в мероприятия за нейното опазване. Нашата цел е да подкрепим природата, която е била увредена и ни зове за помощ.

Татрите са една от най-красивите планини в Европа. Те са в сърцето на стария континент и заради разнообразната си флора и фауна, според водещото британско списание The Ecologist, Татрите са сред десетте най-добри парка в Европа. За съжаление, през 2004 г. през Татрите преминава силен ураган, който унищожава голяма част от местните гори, а неговият опустошителен ефект е видим и до днес. Под заплаха е бил и живота на хората там – на много места вятърът е достигал скорост от над 200 км / ч. Последиците са били по-лоши от очакваните. Катастрофата обхваща невероятно голяма територия с дължина 30 километра и обща площ от повече от 12 000 хектара гори, което се равнява на около три милиона кубически метра.

През годините до сега, Татрите постепенно се възстановяват. Около една трета от увредената територия вече е възстановена, затова и ние от ICYNENE (HBS) искаме да допринесем за възраждането на този изключителен ландшафт. Активно участваме в засаждането на дървета в този парк и за да подкрепим инциативата и финансово, отделяме за тази цел и част от печалбата си от продажбата на екологично-чистата ни изолационна пяна. За всеки продаден варел с пяна ICYNENE(HBS), ние ще засадим 5 нови дървета в Татрите.

За Татрите това може би е малка стъпка, но за нас е голямо предизвикателство. Мисълта, че можем да помогнем на бъдещите поколения и да допринесем за възстановяването на красотата на горите на Татрите в сърцето на Европа, ни изпълва с удовлетворение. Ние в ICYNENE (HBS) обичаме да бъдем ECO.