НОВОСТИ

ДАТА НА ПУБЛИКАЦИЯ 21.04.2022

Технологията на изолация с помощта на полиуретанова пяна или, както се казва, „пръскана топлоизолация“ наскоро получи заслужено внимание от страна на потребителите (главно собственици на строителни проекти, които наистина се интересуват от намаляване на оперативните разходи), не само в гражданското строителство, но и в промишленото строителство.
Особено забележима е нарастващата популярност на технологията за пръскане на полиуретанова пяна при изграждането на селскостопански складови помещения: – зеленчукови складове (картофехранили и др.), – зърнохранилища (хамбари). Това се обяснява съвсем просто: селското стопанство като бизнес изисква много строги икономически изчисления, а разходите за сезонно съхранение на селскостопански продукти са от немалко значение в разходната част. Икономическата осъществимост на използването на PPU не оставя избор. Икономическите ползи от използването на полиуретанова пяна се обясняват със специфични (уникални по свой начин) свойства, основните от които са: най-ниска топлопроводимост, отлична адхезия, ниска водопоглъщаемост и паропропускливост. Екипът на ICN BULGARIA е готов да предостави услуги за изолация и енергийна модернизация на промишлени, складови и селскостопански помещения. В нашата работа използваме екологично чисти материали от световния лидер в производството на пръскани топлоизолационни системи HBS.

ДАТА НА ПУБЛИКАЦИЯ 23.03.2022

ПОЛИУРЕТАНОВА ПЯНА КАТО ИЗОЛАЦИЯ
• Нисък топлопроводимост
Пръсканата полиуретанова пяна има най-ниската топлопроводимост сред съществуващите топлоизолационни материали.
• Нисък сорбционна способност
• Идеална изолация на конструкции от всякаква сложност
С помощта на разпенена полиуретанова пяна е възможно надеждно да се изолират конструкции с всякаква форма и размер. Пяната лесно прониква дори в труднодостъпни места.
• Отлична адхезия
При взаимодействие с почти всички строителни материали, полиуретанова пяна демонстрира висока адхезия (адхезия към повърхността).
• Бързо затопляне
Пръскането на полиуретанова пяна отнема минимално време. Това е най-бързият начин за изолация на къща в сравнение с полагането на минерална вата или друга изолация.
• Издръжливост
Гаранцията на продукта е 25 години.
• Безшевна топлоизолация
Пръскането на полиуретанова пяна създава безпроблемна топлоизолация, която не изисква крепежни елементи. Използването му напълно елиминира образуването на „студени мостове“, тъй като фуги и шевове просто не съществуват.
• Химическа и биологична устойчивост
Пръсканата полиуретанова пяна е химически и биологично устойчива. Материалът е устойчив на химикали: не се страхува от концентрирани алкали, киселини, разтворители и други петролни продукти. Не е чувствителен към домакински химикали, не реагира с лепила и бои. Микроорганизмите не се размножават вътре в слоя от полиуретанова пяна, не е храна за гризачи, тъй като не съдържа органична материя.
• Екологичност
Това е абсолютно екологична и безвредна изолация. Полиуретанова пяна (и нейните основни компоненти изоцианат и полиол) се използват по целия свят за производството на подметки за обувки, матраци, възглавници, дивани, транспортни седалки, декор, списъкът продължава много дълго време. Този списък включва дори протези.
• Пожарна безопасност
Пръсканата полиуретанова пяна е огнеупорна. Да се ​​каже, че полиуретанова пяна не гори, не е съвсем правилно, защото всичко гори, но степента на запалимост на материала е различна. Материалът, който използваме, е с най-добрия клас на запалимост сред подобни продукти.
ICN BULGARIA – работим с най-качествени материали.

ДАТА НА ПУБЛИКАЦИЯ 14.03.2022

Строительство частных домов в СНТ (в садовых товариществах) в Калининграде недорого

Нормите на съвременното строителство изискват ефективни и екологосъобразни решения да станат част от проекта още на ранен етап – на етап проектиране. Този подход ви позволява да използвате максимално техните предимства на всеки етап от строителството и крайната употреба. ⠀

Ние сме ICN с най-новото оборудване от GRACO. Фирмата ни е официален вносител на суровини, поради което предлагаме най-ниските цени на пазара. Предлагаме услуги по енергийна модернизация и хидроизолация както на промишлени, така и на частни сгради. Работим в цяла България. Екипът ни редовно посещава специализирани изложения, семинари и обучения – което ни дава правото да твърдим, че сме професионалисти в тази индустрия.

⠀Относно продукта:

В нашата работа използваме изолация от пръскана полиуретанова пяна, уникална по своите свойства, от световния лидер – HBS. Нашата гама включва затворени клетъчни системи и системи с отворени клетки с различна плътност.

PPU HBS – предназначен за топлоизолация и звукоизолация:
― фасади, лоджии, веранди, мезонети, мансарди, мазета, основата;
― апартаменти, жилищни и нежилищни помещения, вили, куполни къщи;
― производствени помещения и конструкции;
― тръбопроводи и други инженерни комуникационни системи;
– изолирани вагони, термобуси и подобни превозни средства;
– предлагаме и услуга за полагане на пръскана хидроизолация (полиурея)⠀
Продуктите от HBS имат отлични топло- и звукоизолационни свойства. Не поддържа горенето, не гние, не мухляса, не пада.
– Стегнатост
– Ниска топлопроводимост
– Устойчивост на замръзване
– Малък капацитет на сорбция
– Екологичност
– Шумопоглъщащи свойства
– Издръжливост 50 години;
– Не гори, не отделя вредни вещества;
– Не се засяга от гризачи, гъбички и плесени;

ДАТА НА ПУБЛИКАЦИЯ 10.03.2022

 

Днес искаме да поговорим за минералната вата.
Този продукт има недостатъци, но продължава да се използва активно като нагревател, тъй като се смята, че това е най-евтиният вариант и най-ефективният. Нека да разгледаме това.
Цената на минералната вата:
Много купувачи са убедени, че минералната вата е най-евтината и ефективна изолация.
Купувачът обикновено не взема предвид:
• При полагане на минерална вата се изисква 15-20% повече материал
• 10% от материала се изразходва за подрязване поради дизайна
• Труден монтаж на минерална вата – направа на вентилационен канал, поставяне на филми и лепене
• Наличие на професионални инсталатори
• Време за монтаж
В резултат на това получаваме скъпа версия на изолацията, която също има ограничен експлоатационен живот, материалът има тенденция постепенно да се разпада на влакна с течение на времето.
Минералната вата е надеждна:
Минералната вата е лидер по изтичане на топлина, тя не създава никаква бариера за топлия въздух. Топлопроводимостта на минералната вата се увеличава при навлажняване, минералната вата не се нагрява и се деформира завинаги при навлажняване.
Всички производители говорят за прекомерен експлоатационен живот, практиката показва, че без да се спазва технологията на монтаж, минералната вата издържа не повече от 3 години. След една година, като правило, показателите за топлопроводимост се влошават до 30%.
Минералът е безопасен:
Друг мит е свързан с безопасността на минералната вата. Минералната вата се състои от минерални влакна, залепени заедно с фенол-формалдехидни смоли. Колкото по-добри са свойствата на минералната вата, толкова повече вредни смоли добавя производителят. С течение на времето смолите се разлагат, превръщайки се в прах, влизат в къщата и белите дробове на нейните обитатели.
Минералната вата има висока степен на пожаробезопасност:
Както знаете, самият камък не гори, но смолите, които съставляват лепилната смес, изгарят и отделят токсични вещества във въздуха. Освен това хидроизолационният и пароизолационният филм гори перфектно, без което не е възможно инсталирането на минерална вата.
Минерална вата и лесен за монтаж:
Това е друг мит, невъзможно е да се осигури пълно запечатване на пароизолационния филм – което води до унищожаване на вълната поради излишната пара вътре в помещението. Неправилният монтаж води до подхлъзване на минералната вата и в резултат на това до липса на изолация.
Екипът на ICN България ще направи вашия дом по-топъл със системи за пръскане от фирма HBS.